Největší riziko rebase je přepisování historie, kterou už někdo sdílí. Pokud někdo stáhl vaši větev a dál na ní stavěl, force-push po rebase způsobí, že se jeho commity oddělí a může dojít ke ztrátě práce. Pravidlo: rebase jen na větvích, které jsou lokální a nebyly publikovány. Pokud už jsou na serveru, použijte merge, nebo se s týmem domluvte, že se s větví pracuje výhradně rebase. Vždy si před force-pushem ověřte, že nikdo jiný nemá vaše commity stažené.